"Ten, kdo čte, žije s každou další knihou život navíc. Kdo nečte, má jen ten svůj." Oscar Wilde

Noky s kuřecím masem, špenátem a smetanou

21. ledna 2018 v 16:37 | The Lazy Cat |  • Recepty - vaření
A je to tu, jak jsem včera slibovala, oživíme rubriku o vaření. Dneska jsem si pro vás připravila recept, který měl údajně zvládnout můj přítel sám, ale jelikož je neděle a lehce se zasekl u počítače, i s mýma rozbolavělýma prstama, jsem to musela zvládnout sama. Je to lehký recept za pár minut hotový a s minimem surovin. Zde je výčet a fotografie toho, co jsem použila já.

Suroviny:
• pytlík bramborových gnocchi
• balení listového mraženého špenátu (ne protlak!)
• kelímek 30% smetany
• 2 kuřecí prsíčka
• 1 stroužek česneku
• troška oleje
• sůl, pepř a koření podle chuti



Postup:
Nejdřív si dáme vařit vodu na noky, nakrájíme si maso na kostky nebo nudličky, dáme ho do misky, osolíme, opepříme a přidáme koření dle chuti. Dáme si rozhřát pánev a jakmile je dost rozpálená, nalijeme trochu oleje a přidáme okořeněné maso, opečeme do zlatova, přidáme na plátky nakrájený stroužek česneku (pokud si ho tam chceme dát). promícháme, ztlumíme teplotu a nasypeme mražený špenát - listový.


Přikryjeme pokličkou a necháme špenát změknout. V této době se mi už vařila voda na noky, vsypeme do vroucí vody, vaříme asi minutu (dle obalu, každé jsou trochu jiné) a zcedíme. Propláchneme studenou vodou. Jakmile v pánci špenát změkne, vlijeme pomalu smetanu, promícháme a necháme probublat asi 5 minut. Smetana to krásně spojí a zahustí. Jakmile máme hotovo a dochuceno solí a pepřem podle chuti. Vypneme plotnu. Do hrnce, kde se vařily noky dáme zcezené a propláchnuté noky a na to směs z pánve. Pořádně promícháme a můžeme podávat. Minule jsem dávala na vrch ještě sýr, ale nechutnalo nám to tolik, jako bez sýra.

Takhle vypadal oběd po naservírování.



Dobrou chuť! Smějící se
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama